- Úvod
- Sůl a kořeněné směsi
- Himálajská jedlá sůl
- Jídelní sůl diamantová na pečivo 200g
Jídelní sůl diamantová na pečivo 200g

- Kompletní specifikace
- Jídelní sůl diamantová na pečivo 200gskladem 1 ks36 Kč
Himálajská sůl jedlá diamantová na pečivo
Solný pozdrav z prvohor - sůl, jak ji vytvořila sama příroda
- gurmánská sůl jemné chuti, klenot mezi solemi
- zcela čistý přírodní produkt
- nejstarší a nejčistší sůl na světě
- vysoká bioenergetická a bioinformační hodnota (výběr z čistých krystalů)
- plně průhledná se zřetelnou krystalickou strukturou
- vhodná na každodenní použití v teplé a studené kuchyni
- hodí se nejlépe k posypu na domácí pečivo (díky své hrubosti 1-3mm)
- lze ji použít také do mlýnku na sůl
- výborná chuť, skvěle dochutí pokrmy, dobře solí
- má očistný vliv na lidský organismus a dokáže ničit cizorodé látky v těle
- podporuje správný metabolismus
- nižší obsah minerálních látek
Těžba soli a celé následné zpracování (přebírání, třídění, mytí, sušení) je ruční práce.
Pouze 10% vytěžené soli (té nejvyšší kvality)je možné použít jako sůl stolní.
V celém procesu jsou dodržovány všechny evropské hygienické normy pro zpracování potravin.
Himálajská sůl Cereus je pravidelně testována a kontrolována biochemickými a biofyzikálními ústavy v Německu, má certifikát společnosti ABCERT.
Proč je sůl označována jako himálajská?
Protože je těžena v jednom z nejstarších přírodních zdrojů na zemi, v hlubokých solných dolech pod himálajským pohořím z oblasti Punjab v Pakistánu.
Její stáří se odhaduje na 540 milionů let, pochází z praoceánu z doby prvohor. Po velkých klimatických změnách ve druhohorách po něm zůstaly jen silné vrstvy minerální soli. Ta zůstala uchována 250 milionů let v původní nezměněné podobě pod sopečnou lávou a Himálajemi.
Himálajská diamantová sůl je solí mořskou ve vyjímečné krystalické podobě.
Složení:
kamenná sůl v ryze panenské podobě
velikost krystalu 3-5 mm
Poznámka:
Sůl není žádným způsobem při procesu zpracování upravena, neprošla žádným chemickým bělením ani čištěním, neobsahuje žádné umělé látky a přísady (na zlepšování sypkosti) ani konzervační látky.
Aby zůstaly zachovány všechny přírodní vlastnosti soli, solte nejlépe těsně před podáváním nebo na konci doby vaření.
Víte, že v Asii se k léčení diamantová sůl používá už více jak 3000 let?