Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Sůl a koření
  3. Jedlá sůl
  4. Jídelní sůl růžová na solanku 180g

Jídelní sůl růžová na solanku 180g

Himálajská sůl růžová na solanku velikost krystalu 2-3 cm   Solný pozdrav z prvohor - sůl, jak ji vytvořila sama příroda   zcela čistý přírodní prod... celý popis
Dostupnost
skladem 1 ks
Nejsme plátci DPH
29 Kč
ks
Číslo produktu:3005
EAN kód:8595200607125
Výrobce:Cereus
Podobné produkty
    Jídelní sůl růžová mletá 200g
    ks
      Jídelní sůl růžová do mlýnku 200g
      ks
        Slánka - Jídelní sůl růžová mletá 200g
        ks
          Jídelní sůl růžová na pečivo 200g
          ks
            Jídelní sůl růžová mletá 1kg
            ks
            Kompletní specifikace

            Himálajská sůl růžová na solanku

            velikost krystalu 2-3 cm

             

            Solný pozdrav z prvohor - sůl, jak ji vytvořila sama příroda

             

            • zcela čistý přírodní produkt
            • nejstarší a nejčistší sůl na světě
            • obsahuje 84 esenciálních minerálů v dobře vstřebatelné formě
            • zdroj vápníku, draslíku, hořčíku, železa, zinku, manganu,stopového množství jódu a mnoha dalších minerálů a stopových prvků
            • vysoká bioenergetická hodnota

             

            Těžba himálajské soli a celé její následné zpracování (přebírání, třídění, mytí, sušení) je ruční práce.

            Pouze 10% vytěžené soli (té nejvyšší kvality) je možné použít jako sůl stolní.

            V celém procesu jsou dodržovány všechny evropské hygienické normy pro zpracování potravin.

            Himálajská sůl Cereus je pravidelně testována a kontrolována biochemickými a biofyzikálními ústavy v Německu , má certifikát společnosti ABCERT.

             

            Roztok solanky

             

             

            • umí vyrovnat hladinu zásad a kyselin v těle
            • má povzbuzující funkci na žaludek, střeva, látkovou výměnu organismu i krevní oběh
            • zlepšuje vodivost v těle
            • rozbourává molekulární sloučeniny
            • dokáže zbavovat cévy usazenin
            • vyplavuje těžké kovy (rtuť, olovo, arsen, amalgám), vodní kámen a další
            • zesiluje vylučování živočišných bílkovin močí
            • dodá tělu dostatek energie na regeneraci a pročištění

             

            Proč právě solanka?

             

             

            Solanka je vlastně směs vody a soli, díky vzniklé reakci se následně změní geometrická struktura vody i soli.

            Vzniklá směs, ve které je takové množství soli, že se sůl už dále nerozpouští, je nasyceným roztokem soli neboli nasycenou solankou. Krystalická struktura soli v solance má tak velkou sílu, že její frekvenční vzor přetrvává až 24 hodin v našem těle. Solankou dodáte přesně ten frekvenční vzor, který tělu chybí, např. při nemoci.Velmi důležitá je kvalita soli, ze které je připravována.

             

            Jak ji připravit?

             

             

            Do sklenice nebo skleněné nádoby s umělohmotným víčkem vložte krystaly soli a zalijte přírodní pramenitou vodou (s nízkým obsahem minerálů) tak, aby byly potopené. Přibližně po hodině se krystaly natolik rozpustí, že vznikne 26% nasycená krystalická solanka. V takto silném roztoku se solné krystaly se již dále nerozpouští. Teprve po opětovném přidání vody (zředěním koncentrace roztoku) se začnou opět rozpouštět (do dalšího nasycení solanky). Dokud jsou solné krystaly ve sklenici, je krystalická solanka nasycená. Tímto způsobem vytvořená krystalická solanka je výchozí substancí pro další možnosti použití.

            Solanku můžete dolévat vodou, dokud se solné krystaly úplně nerozpustí. Po rozpuštění všech krystalů počkejte s užíváním, až po přidání dalšího solného krystalu, aby byla zaručena 26% koncentrace. Solanku není třeba zvlášť skladovat, je trvanlivá a nekazí se.Bakterie, viry ani plísně se v solance nemnoží, protože se jedná se o sterilní roztok.

             

            Užití:

             

             

            Iontový nápoj z himálájské růžové soli připravíte smícháním 1 čajové lžičky nasycené solanky s 2dl přírodní pramenité vody. Nápoj vypijte nejlépe na lačný žaludek.

             

            Proč je sůl označována jako himalájská?

             

             

            Protože je těžena v jednom z nejstarších přírodních zdrojů na zemi, v hlubokých solných dolech pod himálajským pohořím z oblasti Punjab v Pakistánu.

            Její stáří se odhaduje na 540 milionů let, pochází z praoceánu z doby prvohor. Po velkých klimatických změnách ve druhohorách po něm zůstaly jen silné vrstvy minerální soli. Ta zůstala uchována 250 milionů let v původní nezměněné podobě pod sopečnou lávou a Himálajemi.

            Himálajská sůl je solí mořskou ve vyjímečné krystalické podobě a její růžová barva je způsobena minerály a železem pocházejícím z lávy.

             

            Složení:

             

             

            kamenná sůl v ryze panenské podobě

            velikost krystalu 1-3 cm

             

            Poznámka:

             

             

            Sůl není žádným způsobem při procesu zpracování upravena, neprošla žádným chemickým bělením ani čištěním, neobsahuje žádné umělé látky, přísady ani konzervační látky.

             

            Vypijte-li každé ráno na lačný žaludek malou čajovou lžičku solanky smíchanou se sklenicí přírodní pramenité vody povzbudíte funkci žaludku, střev, trávení a látkovou výměnu, zlepšíte vodivost v těle a následně i krevní oběh.

             

            Další využití solanky je v ústní a zubní hygieně, ke koupelím, k potírání pokožky, obkladům.

            Zboží zařazeno v kategoriích
             

            Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
            Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.