- Úvod
- Sůl a kořeněné směsi
- Himálajská jedlá sůl
- Slánka - Jídelní sůl růžová mletá 200g
Slánka - Jídelní sůl růžová mletá 200g

- Kompletní specifikace
- Slánka - Jídelní sůl růžová mletá 200gskladem 2 ks39 Kč
Himálajská sůl jedlá růžová mletá - slánka
Solný pozdrav z prvohor - sůl, jak ji vytvořila sama příroda
- zcela čistý přírodní produkt
- nejstarší a nejčistší sůl na světě
- obsahuje 84 esenciálních minerálů v dobře vstřebatelné formě
- zdroj vápníku, draslíku, hořčíku, železa, zinku, manganu,stopového množství jódu a mnoha dalších minerálů a stopových prvků
- vhodná na každodenní použití v teplé a studené kuchyni
- výborná chuť, skvěle dochutí pokrmy
- podporuje správný metabolismus
- šetrná ke tkáním a nehromadí se v těle
- vysoká bioenergetická hodnota
Těžba soli a celé následné zpracování (přebírání, třídění, mytí, sušení) je ruční práce.
Pouze 10% vytěžené soli (té nejvyšší kvality) je možné použít jako sůl stolní.
V celém procesu jsou dodržovány všechny evropské hygienické normy pro zpracování potravin.
Himálajská sůl Cereus je pravidelně testována a kontrolována biochemickými a biofyzikálními ústavy v Německu , má certifikát společnosti ABCERT.
Proč je sůl označována jako himálajská?
Protože je těžena v jednom z nejstarších přírodních zdrojů na zemi, v hlubokých solných dolech pod himalájským pohořím z oblasti Punjab v Pakistánu.
Její stáří se odhaduje na 540 milionů let, pochází z praoceánu z doby prvohor. Po velkých klimatických změnách ve druhohorách po něm zůstaly jen silné vrstvy minerální soli. Ta zůstala uchována 250 milionů let v původní nezměněné podobě pod sopečnou lávou a Himálajemi.
Himálajská sůl je solí mořskou ve vyjímečné krystalické podobě a její růžová barva je způsobena minerály a železem pocházejícím z lávy.
Složení:
kamenná sůl v ryze panenské podobě
velikost krystalu 1 mm
Poznámka:
Sůl není žádným způsobem při procesu zpracování upravena, neprošla žádným chemickým bělením ani čištěním, neobsahuje žádné umělé látky a přísady (na zlepšování sypkosti) ani konzervační látky.
Aby zůstaly zachovány všechny přírodní vlastnosti soli, solte nejlépe těsně před podáváním nebo na konci doby vaření.